AANPAK

Eens praten over de toekomst? In eerste instantie zitten we even samen om elkaar te leren kennen. In dit gesprek horen wij graag wie je bent en wat je dromen en ambities zijn. Vaak bespreken we meteen een interessante vacature.

Zo niet, dan gaan we in ons netwerk op zoek naar een uitdaging waar jij je passie in kwijt kan. Dit doen we op basis van wat jij ons verteld hebt, geen vervelende irrelevante aanbiedingen dus.

Discretie is voor ons bovendien een kernwaarde: klaar voor iets nieuws, maar nog niet het moment om dit op je huidige job te melden? Wij gaan in vertrouwen voor je aan de slag.

Wanneer we vinden wat je zoekt gaan we uitgebreid na of er langs beide kanten een match is. In deze fase kunnen we een assessment afnemen om te peilen naar essentiƫle attitudes en competenties.

We geven nooit zonder toestemming je gegevens door. Is er echter voor beide partijen een match, dan regelen wij een sollicitatiegesprek voor je en staan je bij in de voorbereiding.

Verloopt dat gesprek positief, dan treed je rechtstreeks bij je nieuwe werkgever in dienst.

Wij gaan verder waar de rest stopt. Tijdens het gehele proces kan je bij ons terecht voor coaching en training (zoals sales- of sollicitatiecoaching).

Ook na indiensttreding kan je op ons rekenen om je te ondersteunen en begeleiden. Wij voorzien een op maat gemaakt inwerkings- of opvolgingstraject om een duurzame start te bevorderen.

Enthousiast over onze aanpak?

Jobs in de kijker